EDMcrypt rendszer

 EDMCrypt rendszer érzékeny adatok titkosításra, álnevesítésére

 

 

Az EDMcrypt rendszer alkalmas, hogy nagy mennyiségű érzékeny adatot titkosítsunk (Encrypt, az alábbi ábrán Piros Kulcs) vele, majd a titkosított adatokat az álnevesítő komponens segítségével (Mapper, az alábbi ábrán Kék Kulcs) álnevesítsük, úgy, hogy egyazon forrásadatból mindíg egyazon álnév képződik, de az álnév ismeretében nem visszafejthető a forrásadat.

 

Forrásadat titkosítása és álnevesítése 

 

Üzleti felhasználhatóság:

 

1.     Összefüggéselemzés: az EDMcrypt által generált M kulcsok feladata, hogy az egyedileg titkosított értékeket, akár több forrásból is, azonos titkos értékre képezze, így elemezhetőek az egymástól elzárt adatbázisokon átívelő összefüggések. 

 

Központi összefüggéselemzés különböző forrásokból származó adatokból

 

2.   Adatvédelem: a feldolgozandó adatok körének megválasztásával lehetséges a GDPR-nak megfelelő anonimizált adatmegosztási és elemzési megoldás kialakítására.

 

3.   Adatszolgáltatás: amennyiben arra feljogosított entitás kérvényezi, lehetőség van a titkosított forrásadatok kontrollált megismerhetőségének biztosítására (Decrypt) 

 

 

Megvalósítás:

Az EDMcrypt rendszer az EDMcrypt Se1500 LAN V5 hardware appliance-re épül, az egyedi igények alapján a megfelelően skálázott hardware alapokon az igényekhez alkalmazkodva, rugalmasan licencelt megoldást tudunk nyújtani megrendelőink számára.